نوار مغز چیست؟
نوار مغز آزمایشی است که سیگنالهای الکتریکی مغز را ضبط میکند و در برخی از موارد بسیار ضروری و مهم است. بهترین متخصص صرع از نوار مغز برای تشخیص بیماری صرع یا اختلالهای خواب استفاده میکنند. استفاده از نوار مغز برای تشخیص بیماریهای اعصاب و بسیاری از اختلالها ضروری و مهم است و بهتر است مورد توجه قرار گیرد.
قبل از گرفتن نوار مغز چه نکاتی باید رعایت شود؟
اگر هر گونه دارویی اعم از داروهای با نسخه، بدون نسخه یا داروهای مکمل استفاده میکنید، پزشک خود را مطلع سازید. شب قبل از انجام تست موهای خود را بشویید و از هیچ یک از مواد و محصولات آرایشی استفاده نکنید.
در حین گرفتن نوار مغز چه اتفاقی روی میدهد؟
به حالت خوابیده روی تخت کارشناس فنی حدود ۲۰ حسگر (سنسور) کوچک را بر روی کف سرتان (جمجمه سر) قرار میدهد. این سنسورها، الکترود نامیده میشوند و فعالیت سلولهای درون مغز که به آنها نورون گفته میشود را جمعآوری میکنند و برای دستگاهی ارسال میکنند که نتیجه این تست به شکل رشتههایی از خطوط بر روی کاغذ یا صفحه کامپیوتر نمایش داده میشود.
در ابتدا چشمانتان باز است و بعد باید چشمانتان را ببندید. مسئول فنی ممکن است از شما بخواهد که نفس عمیق بکشید یا به یک لامپ خیره شوید. در هر کدام از این حالتها امواج ساطع شده از مغز متفاوت هست. نوار مغز را میتوان به هنگام خوابیدن در شب نیز انجام داد. اگر علاوه بر فعالیتهای مغز، علائم دیگری مانند تنفس و نبض نیز ضبط شوند به آن آزمایش چندگانه خواب (پلی سومنوگرافی) میگویند.
بعد از انجام نوار مغز چه باید کرد؟
مسئول فنی الکترودهای قرار داده شده در کف سر را بر میدارد و محلهایی که با چسب آغشته شده است را میشوید. اگر بعد از انجام تست حمله عصبی به شما دست نداد میتوانید خودتان رانندگی کنید. ولی اگر تست را به هنگام شب انجام دادهاید بهتر است خودتان رانندگی نکنید.
پس از اتمام تست میتوانید مصرف داروهای خود را آغاز کنید. نتیجه نوار مغز را به پزشک نشان دهید؛ پزشک از طریق الگوهای موجی مشکلات موجود در سیستم عصبی را تشخیص میدهد. تمام نکات گفته شده تنها برای این بود که بدانید نوار مغز چیزی نیست که از آن بترسید. بهتر است اگر پزشک به شما برای انجام نوار مغز توصیه کرده، همین امروز اقدام کنید. عدم انجام نوار مغز ممکن است تشخیص پزشک را دچار اختلال کند و در نتیجه بیماری شما نهفته بماند.