مراحل پیشرفت آلزایمر و علت آن
در این مطلب قصد داریم به طور دقیق تر به مراحل پیشرفت آلزایمر و علت آن بپردازیم، پس با کلینیک مغز و اعصاب اصفهان همراه باشید.
مراحل:
پیشرفت آلزایمر می تواند به سه مرحله اصلی تقسیم شود:
۱. قبل از ظهور علائم
۲. اختلال شناختی خفیف، وقتی علائم خفیف است
۳. زوال عقل
علاوه بر این، انجمن آلزایمر هفت مرحله را در پی یک زنجیره کاهش شناختی، بر اساس شدت علائم توصیف می کند. این مقیاس از حالت بدون زیان، از طریق کاهش شدید، در نهایت به “کاهش بسیار شدید” رسیده است. تشخیص معمولا تا مرحله چهار مشخص نمی شود، که این مرحله به عنوان “آلزایمر” خفیف یا زودرس توصیف می شود.
حقایقی مختصر در مورد بیماری آلزایمر:
نام این بیماری را بسیار شنیده ایم واگر کمی روراست باشیم همه ما از ابتلا به آن هراس داریم. بیماری آلزایمر به مغز آسیب می رساند و باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می تواند بر روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد. بیماری آلزایمر به مرور زمان بدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر می شود اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی از افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیت های روزانه خود را از دست می دهند. اما برخی دیگر از افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات مواجه شوند.
از دست دادن خفیف حافظه در افراد بالای ۶۰ سال شایع است. ممکن است این قضیه به این معنا نباشد که شما به بیماری آلزایمر مبتلا شده اید. اما اگر با مشکلات حافظه مواجه شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگر بیماری شما آلزایمر باشد، ممکن است درمان به شما کمک کند. بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است ؛ این اختلال زمانی اتفاق می افتد که پلاک هایی حاوی شکل بتا آمیلوئید در مغز باشد. همانطور که علائم بدتر می شود، افراد برای یادآوری علائم رویدادهای اخیر، و تشخیص افرادی که می شناسند، سخت تر می شود در نهایت، فرد مبتلا به آلزایمر، احتمالا نیازمند کمک تمام وقت است.
فرد مبتلا به آلزایمر در نهایت به کمک تمام وقت نیاز خواهد داشت. برای دریافت تشخیص آلزایمر، فرد باید کاهش عملکرد و عملکرد شناختی یا رفتاری را در مقایسه با آنچه قبلا داشت، تجربه کند. این کاهش باید با توانایی آنها در کار یا فعالیت های معمول همراه شود.
علل ابتلا به بیماری آلزایمر و عوامل خطر:
عوامل خطرساز اجتناب ناپذیر برای پیشرفت بیماری عبارتند از:
- سالخوردگی
- سابقه خانوادگی آلزایمر
- حمل برخی از ژن ها
| اینستاگرام گروه صرع آسا سلامت کلینیک مغز و اعصاب اصفهان |
عوامل قابل تغییر که ممکن است به جلوگیری از آلزایمر کمک کند :
- ورزش منظم انجام دهید.
- حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی
- مدیریت بیماری های قلبی عروقی، دیابت، چاقی، سیگار کشیدن و فشار خون بالا.
- رژیم غذایی متنوع و سالمی را دنبال کنید
- شرکت در آموزش مادام العمر و آموزش شناختی
برخی مطالعات نشان می دهد که از تصور و دید عموم و ممکن است خطر آلزایمر را کاهش دهد.