بررسی راه های درمان ترومبوز وریدی مغزی

گزینه‌های درمانی CVT به شدت بیماری بستگی دارد. توصیه‌های درمان اولیه به منظور جلوگیری یا حل شدن لخته خون در مغز است. در ادامه مطلب از سایت بهترین متخصص صرع بیشتر در مورد روش های درمان ترومبوز وریدی مغزی خواهیم خواند.

درمان ترومبوز وریدی مغزی با دارو

این احتمال وجود دارد که پزشکان داروهای ضد انعقادی یا رقیق کننده خون را به منظور جلوگیری از لخته شدن خون و رشد بیشتر لخته تجویز کنند. متداول‌ترین آن‌ها، داروی هپارین “heparin” است و مستقیماً به وریدها یا زیر پوست تزریق می‌شود.

به محض این که پزشک متوجه این موضوع شود که وضعیت شما ثابت است، این احتمال وجود دارد که یک داروی خوراکی رقیق کننده مانند وارفارین “warfarin” را به عنوان یک درمان دوره‌ای توصیه نماید. این دارو می‌تواند به جلوگیری از لخته شدن مکرر خون کمک کند، به ویژه اگر شما به یک اختلال لخته شدن خون مبتلا باشید.

پزشکان علاوه بر کمک به جلوگیری از لخته شدن خون، علائم CVT را نیز برطرف می‌کنند. اگر تشنج ناشی از این بیماری را تجربه کرده باشید، پزشکان برخی از داروهای ضد تشنج را به منظور کمک به کنترل این شرایط تجویز می‌کنند. به همین ترتیب اگر علائمی مانند سکته مغزی را تجربه کنید، پزشک شما را در بخش سکته یا مراقبت‌های ویژه بستری می‌نماید.

درمان می‌بایست بلافاصله پس از تشخیص بیماری شروع شود. به خاطر داشته باشید که روش‌های درمانی باید در بیمارستان انجام گردد.

متخصص مغز و اعصاب اصفهان

راه های درمان ترومبوز وریدی مغزی چیست؟ | کلینیک مغز و اعصاب اصفهان

موارد یک برنامه درمانی برای ترومبوز وریدی مغزی

  • مایعات
  • مصرف آنتی بیوتیک‌ها اگر عفونت دارید
  • دارویی به منظور کنترل تشنج در صورت بروز آن
  • نظارت و کنترل فشار داخل سر
  • دارویی به منظور جلوگیری از لخته شدن خون (ضد انعقاد خون)
  • عمل جراحی
  • ادامه نظارت بر فعالیت مغزی
  • اندازه‌گیری بینایی و نظارت بر تغییر آن
  • توانبخشی (احیای مجدد توان)
  • نظارت بر شرایط بیماری ترومبوز مغزی توسط پزشک

پزشکان در تمام موارد و انواع CVT، فعالیت مغز را کنترل می‌کنند. به منظور ارزیابی ترومبوز و اطمینان از عدم وجود لخته اضافی، ونوگرام‌های پیگیری و آزمایشات تصویربرداری توصیه می‌شود. پیگیری‌ها نیز به منظور اطمینان از بروز اختلالات لخته شدن، تومورها یا سایر عوارض ناشی از ترومبوز وریدی مغزی بسیار مهم هستند. این احتمال وجود دارد که پزشکان آزمایش‌های دیگر خونی را انجام ‌دهند تا ببینند آیا اختلالات لخته‌ای که احتمال خطر ابتلا به CVT را افزایش داده است، وجود دارد یا خیر.

عمل جراحی

در موارد شدیدتر ترومبوز وریدی مغزی، این احتمال وجود دارد که پزشکان جراحی را به منظور از بین بردن لخته خونی یا ترومبوز و رفع رگ خونی توصیه کنند. از این روش به عنوان ترومبکتومی “thrombectomy” یاد می‌شود. این امکان وجود دارد که پزشکان در برخی از روش‌های ترومبکتومی، یک بالون یا دستگاه مشابه را به منظور جلوگیری از بسته شدن رگ‌های خونی وارد بدن نمایند.

آینده طولانی مدت CVT

در حالی که این بیماری غیرمعمول است و به طور کلی رایج نیست اما در صورت عدم درمان بیماری، ترومبوز وریدی مغزی می‌تواند به یک وضعیت تهدید کننده زندگی تبدیل شود. در مواقعی که CVT زود تشخیص داده شود، با استفاده از دارو و بدون درمان‌های تهاجمی قابل درمان است. اگر به سردردهای نامنظم یا علائم ذکر شده دچار شده‌اید، بلافاصله این شرایط را به پزشک خود اطلاع دهید.

نوبت دهی اینترنتی آسا سلامت کلینیک مغز و اعصاب اصفهان


مطالعه بیشتر :

علل و عوامل بیماری ترومبوز مغزی را بشناسیم

تشخیص CVT (ترومبوز وریدی مغزی) چگونه است؟

اشکال مختلف بیماری الکساندر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست