راه های درمان بیماری سودوتومور سربری

اگر نتایج آزمایشات بیماری را تایید کند، آزمایشات متعدد چشم انجام می‌شود تا میزان آسیب و در خطر بودن عصب‌های بینایی مشخص شود. همزمان برای کاهش میزان فشار درون جمجمه نیز اقدام می‌شود. علی‌رغم تلاش برای متوقف کردن افزایش فشار در جمجمه، اختلال در بینایی یک یا هردو چشم می‌تواند تشدید شود. به همین دلیل این بیماری در بسیاری از موارد منجر به شکایت حقوقی بیماران از پزشک شده است. در این مطلب از سایت آسا سلامت کلینیک مغز و اعصاب اصفهان به مطالعه پیرامون درمان بیماری سودوتومور سربری می پردازیم.

درمان این بیماری شامل موارد زیر است:

درمان های دارویی

استازولامید “acetazolamide” و فوروزماید “furosemide” استفاده از داروهایی مانند استازولامید “acetazolamide” (موثرترین دارو برای کاهش فشار درون جمجمه) و فوروزماید “furosemide” که برای کاهش تولید مایع در بدن. کاهش وزن و توقف استفاده از برخی داروها نیز می‌تواند به پروسه درمان کمک کند.

پروفیلاکسی سردرد “Primary headache prophylaxis” و داروهایی مانند آمی‌تریپتیلین “amitriptyline” یا پروپرانولول “propranolol” که برای درمان سردردهای میگرنی استفاده می‌شوند.

کورتیکواستروئیدها (کورتون) که برای کاهش فشار درون جمجمه در سودوتومور مغزی با ریشه عفونی و یا به عنوان مکمل برای استازولامید تحقیقات پزشکی انجام شده نشان داده است که استازولامید موثرترین داروی موجود برای کاهش فشار درون جمجمه است. در صورت عدم واکنش مناسب به این دارو و یا حساسیت از فوروزماید برای درمان بیمار استفاده می‌شود. اما متاسفانه این دارو به اندازه استازولامید موثر نیست.

در صورتی تشدید اختلال در عملکرد بینایی علاوه بر افزایش میزان داروها، از عمل جراحی نیز استفاده می‌شود.

راه های درمان بیماری سودوتومور سربری | کلینیک مغز و اعصاب اصفهان

عمل های جراحی توصیه شده

  1. باز کردن غلاف عصب بینایی یا فنستراسیون “Optic nerve sheath fenestration” به عنوان عملی برای محافظت از چشم با تخلیه مایعی که عصب‌های بینایی را در بر گرفته. تخلیه مایع نخاعی مغز توسط قرار دادن یک لوله زیر پوست که مایع مغزی نخاعی را از بطن مغز خارج و در جای دیگری از بدن مانند معده تخلیه می‌کند.
  2. استنت گذاری در سینوس‌های وریدی مغز برای جلوگیری از تنگ شدن ورید.

عوارض بازکردن غلاف عصب بینایی

  • دوبینی
  • آسیب عصب‌های بینایی
  • انسداد عروق
  • مردمک تونیک “Tonic pupil”
  • خون‌ریزی و عفونت

متاسفانه بهبودی توسط این درمان ممکن است در مواردی دائمی نباشد و مجدد تکرار شود.

نوبت دهی اینترنتی آسا سلامت کلینیک مغز و اعصاب اصفهان


مطالعه بیشتر :

بررسی کاربردهای مایع نخاعی مغزی

راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری انسفالیت

علل و نشانه های بیماری سودو تومور سربری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست