راه های درمان علائم بیماری نوروفیبروماتوز

گرچه به طور کلی هیچ درمانی برای نوروفیبروماتوز وجود ندارد اما علائم آن قابل درمان است. به طور کلی نوروفیبروما دردناک نیستند اما اگر قرار گرفتن آن‌ها بر روی بدن باعث کشیده شدن یا گیر کردن به لباس شود، این احتمال وجود دارد که درناک شوند یا بترکند و از بین بروند. از بین رفتن نوروفیبروماها خطر خارش، عفونت، بی حسی و ناراحتی عمومی را کاهش می‌دهد. با این حال آن‌ها ممکن است دوباره رشد کنند. در این نوشته از سایت کلینیک مغز و اعصاب اصفهان بیشتر در مورد درمان علائم بیماری نوروفیبروماتوز خواهیم خواند.

  • فشار خون را می‌توان به وسیله داروها و تغییر در سبک زندگی درمان کرد اما همچنان ویزیت و بررسی منظم توصیه می‌گردد.
  • اگر تومورهایی که روی عصب بینایی رشد می‌کنند بر روی بینایی تأثیر بگذارند، می‌توان آن‌ها را با جراحی برطرف کرد.
  • همچنین اسکولیوز “Scoliosis” یا انحنای ستون فقرات را می‌توان از طریق جراحی یا پوشیدن بریس کمر (کمربند طبی) “back brace” اصلاح کرد.

به طور کلی تومورها می‌بایست به طور منظم کنترل ‌شوند و در صورت لزوم درمان آغاز می‌گردد.

نوروم “neuroma” صوتی

جراحی نوروم‌های صوتی همیشه باعث بهبود شنوایی نمی‌شود و این احتمال وجود دارد که باعث بدتر شدن آن گردد. تصمیم برای حذف نوروم صوتی به اندازه تومور و سرعت رشد آن بستگی دارد، نه فقط به میزان کاهش شنوایی فرد بیمار. گاهی یک جراح، کاشت یا ایمپلنت شنوایی ساقه مغز (ABI) را به منظور کمک به شنوایی فرد پیوند می‌زند همچنین آن‌ها ممکن است تومور عصب vestibulocochlear را همزمان با این روش بردارند. جراح برشی را در پوست کنار سر ایجاد کرده و مقداری از استخوان پشت گوش را برمی دارد. این اقدام، شرایطی را در جهت از بین بردن تومور و دسترسی به ساقه مغز فراهم می‌کند.

افرادی که دارای ABI هستند از گیرنده خارجی و پردازنده گفتاری استفاده می‌کنند. این روش، صدا را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند و سپس به ایمپلنت ارسال می‌نماید.

بهترین متخصص صرع

درمان علائم بیماری نوروفیبروماتوز | متخصص مغز و اعصاب اصفهان

این احتمال وجود دارد که کاشت حلزون پس از برداشتن تومور انجام گردد. این دستگاه الکترونیکی کوچک و پیچیده می‌تواند به ایجاد حس صدا در کسی که دارای مشکلات شنوایی عمیق یا شدید است، کمک کند. قسمت خارجی دستگاه در پشت گوش و قسمت داخلی آن با جراحی در زیر پوست قرار می‌گیرد. این نوع ایمپلنت از میکروفون، پردازنده گفتار و فرستنده و گیرنده یا محرک تشکیل شده است. تا سیگنال‌ها را از پردازنده گفتار دریافت کرده و به تکانه‌های الکتریکی تبدیل کند.

گروهی از الکترودها تکانه‌های محرک را جمع می‌کنند و آن‌ها را به قسمت‌های مختلف عصب شنوایی می‌فرستند. ایمپلنت نمی‌تواند شنوایی طبیعی را بازیابی کند. اما این دستگاه می‌تواند صوت مفیدی از صداها ایجاد کرده و این موضوع به درک صدا و گفتار توسط فرد کمک می‌کند.

این امکان برای متخصص شنوایی‌سنجی وجود دارد. که در زمینه کنترل تعادل و وزوز گوش یا صدای زنگ گوش توصیه‌ها و تجویزهایی برای شما داشته باشد. برخی از افراد مبتلا به نوروفیبروماتوز لب‌خوانی و استفاده از زبان اشاره را یاد می‌گیرند. این احتمال وجود دارد که رادیوتراپی یا شیمی درمانی به کوچک شدن تومور کمک نمایند. همچنین این روش‌ها به تشخیص و یافتن داروی مناسبی که بتواند از بروز تومور پیشگیری کرده یا آن‌ها راکاهش دهد، کمک می‌کنند.

چگونگی چشم انداز بیماری نوروفیبروماتوز

بسیاری از افراد مبتلا به Nf1 علائم خفیفی دارند و به طور معمول می‌توانند زندگی سالم و طبیعی داشته باشند. عوارض ممکن است طول عمر را کاهش دهد اما فرد مبتلا به Nf1 اغلب می‌تواند انتظار داشته باشد. که به اندازه فرد سالم که به این بیماری مبتلا نیست به زندگی خود ادامه بدهد.

با این حال به منظور جلوگیری از بروز عوارض، این علائم به نظارت منظم و دقیق نیاز دارند. Nf2 چشم انداز و آینده مثبت کمتری دارد. اگرچه به طور کلی تومورهای آن خوش‎‌خیم هستند. اما مکان و کمیت تومورها می‌تواند کیفیت زندگی را مختل کرده و باعث مرگ زودرس شوند. به طور متوسط ​ افراد مبتلا به Nf2 تا سن ۳۶ سالگی زندگی می‌کنند.

نوبت دهی اینترنتی آسا سلامت متخصص مغز و اعصاب اصفهان


مطالب پیشنهادی :

عوامل خطرزا در بیماری چیاری یا کیاری چیست؟

راه های درمانی بیماری کرابه چیست؟

ترومبوز سینوس وریدی مغزی و چند نکته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست