جلوگیری و درمان خونریزی مغزی

تشخیص و درمان علل خونریزی مغزی ممکن است دشوار باشد. زیرا بعضی از بیماران همیشه نشانه‌های فیزیکی را نشان نمی‌دهند. پزشکان باید آزمایش‌هایی انجام دهند تا محل دقیق خونریزی مغز را پیدا کنند. اگر وضعیت شدید باشد برای درمان و کاهش فشار مغزی ناشی از خونریزی مغز، جراحی ضروری می‌شود.

خونریزی ناشی از آنوریسم ناگهانی مغزی ناشی از قطع عروق، از طریق یک عمل جراحی که در آن بخشی از جمجمه برداشته می‌شود، انجام می‌گیرد. سایر گزینه‌های درمان شامل داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد صرع و داروهای دیگر برای کنترل علائم مانند سردردهای شدید و تشنج مورد استفاده قرار می‌گیرد. درمان خونریزی مغزی به اندازه خونریزی، موقعیت آن در مغز و میزان تورم آن بستگی دارد. هنگامی که دکتر شما منبع خونریزی را پیدا می‌کند.

درمان‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

جراحی BrainPath:

این روش جراح شما را قادر می‌سازد تا تومور یا لخته خون را از طریق کانال یا پورت اندازه‌گیری کند. در مقایسه با جراحی باز سنتی، به طور معمول در این روش، زخم و عوارض کمتر و زمان بهبودی سریعتر است.

جراحی:

در برخی موارد ممکن است جراحی سنتی برای تخلیه خون از مغز یا رفع خونریزی عروق خونی مورد نیاز باشد.

تخلیه مایعاتی که مغز را احاطه کرده اند:

این روش باعث ایجاد اتاق برای رشد هماتوم بدون آسیب رساندن به سلول‌های مغزی می‌شود.

دارو:

داروها برای کنترل فشار خون، تشنج یا سردرد استفاده می‌شود.

کاتتر:

یک لوله طولانی و نازک از طریق رگ‌های خونی رشته می‌شود تا زمانی که به ناحیه آسیب دیده برسد.

درمان فیزیکی، شغلی و گفتار:

این درمان خونریزی مغزی می‌تواند به افراد کمک کند تا عملکردهای مغز (مانند توانایی صحبت کردن) را که احتمالا تحت تأثیر خونریزی قرار گرفته‌اند، باز گرداند.

عوارض بعد از یک خونریزی مغزی

عوارض بعد از خونریزی مغزی ممکن است ایجاد شود. خونریزی مانع از ارتباط سلول‌های عصبی با قسمت‌های بدن و عملکرد آنها می‌شود. مشکلات مانند از دست رفتن حافظه، گفتار یا حرکت در منطقه آسیب دیده رایج است. توانبخشی مناسب پس از یافتن علل خونریزی مغزی و درمان آن، شامل فیزیوتراپی برای تقویت بخش‌های مختلف بدن می‌شود.

بسته به محل و خسارت که رخ می‌دهد، احتمالا برخی از عوارض طولانی مدت وجود داشته باشد.

این عوارض شامل موارد زیر است:

  • فلج
  • بی حسی یا ضعف بخشی از بدن
  • مشکل بلعیدن
  • از دست دادن بینایی
  • ناتوانی در صحبت کردن یا درک کلمات
  • سردرگمی یا از دست دادن حافظه
  • تغییر شخصیت یا مشکلات عاطفی

شاید فرد پس از خونریزی مغزی، تاحدودی بهبود یابد اما درمان مناسب، بسیار مهم است. به طور معمول نیاز به توانبخشی برای بهبود کامل وضعیت فرد مورد نیاز است.

درمان توانبخشی شامل موارد زیر می‌شود:

  • درمان فیزیوتراپی
  • گفتار درمانی
  • کار درمانی
  • تغییر سبک زندگی برای کاهش خطر خونریزی دیگر

اثرات خونریزی مغزی در گروه‌های سنی مختلف متفاوت است. خونریزی مغزی به احتمال زیاد در افراد مسن رخ می‌دهد. بیشتر خونریزی‌های داخل مغزی که به طور ناگهانی در کودکان رخ می‌دهد به علت ناهنجاری‌های عروق خونی است. سایر علل احتمالی شامل بیماری‌های خون، تومورهای مغزی، سپتی سمی یا سوء مصرف مواد است.

بر اساس یک مطالعه، تروما، شایع‌ترین علل خونریزی مغزی و اختلالات خونریزی است. در نوزادان و کودکان، خونریزی مغزی به احتمال زیاد رخ نمی‌دهد. در نوزادان، خونریزی مغزی می‌تواند به علت آسیب در حین زایمان باشد. علائم و همچنین برخی از گزینه‌های درمان در بزرگسالان و کودکان بسیار مشابه هستند. درمان در کودکان بستگی به محل خونریزی و همچنین شدت مورد دارد. کودکان به طور کلی بهتر از بزرگسالان از خونریزی مغزی بهبود می‌یابند، زیرا مغز آنها هنوز در حال توسعه است.

جلوگیری از خونریزی مغزی

از آنجایی که بسیاری از خونریزی مغزی ناشی از صدمات است، مهم است که اقدامات احتیاطی مانند استفاده از کلاه ایمنی در هنگام دوچرخه یا موتور سیکلت سواری انجام شود. بسیاری از علل خونریزی مغزی به علت آسیب مغزی است. در نتیجه، مهم است که مردم از مغز خود محافظت کنند.

افرادی که دچار خونریزی مغزی یا سکته مغزی هستند بیشتر احتمال دارد که در آینده دچار خونریزی مجدد در مغز شوند. تغییر دادن شیوه زندگی می‌تواند به فرد کمک کند تا خطر این مورد را پایین بیاورد یا از وقوع رویداد جلوگیری کند. افراد مبتلا به فشار خون بالا نیاز به نگه داشتن و کنترل فشار خون خود دارند. فشار خون بالا علت اصلی سکته مغزی است و در بسیاری از موارد می‌توان از آن اجتناب کرد. همچنین برای جلوگیری از خونریزی مغزی، اجتناب از سیگار کشیدن مهم است. سیگار کشیدن یک عامل خطر بزرگ سکته مغزی است. نیکوتین و دی اکسید کربن باعث آسیب به سیستم قلبی عروقی می‌شوند.

افراد مبتلا به دیابت باید سطح قند خون خود را کنترل کنند.

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت همچنین دارای فشار خون بالا و کلسترول و اضافه وزن هستند که همه عوامل خطر سکته مغزی محسوب می‌شوند. رژیم غذایی و ورزش کافی و مناسب می‌توانند باعث کاهش خطرخونریزی مغزی شوند.

علاوه بر موارد بالا، افراد باید تلاش کنند غذاهایی را که سلامت قلب و مغز را بهبود می‌بخشد، بخورند. غذاهایی با چربی اشباع، چربی ترانس و کلسترول بالا می‌توانند سطح کلسترول خون را افزایش دهند. رژیم‌های غذایی با کالری بالا نیز می‌توانند به چاقی منجر شوند. وزن بیش از حد بدن می‌تواند به افزایش فشار خون، دیابت، بیماری‌های قلبی و سکته کمک کند.

نوبت دهی اینترنتی گروه آسا سلامت متخصص مغز و اعصاب اصفهان

مطالعه بیشتر :

بیش فعالی یا اختلال نقص توجه (ADHD)

علل خونریزی مغزی

تشخیص و درمان آسپرگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست