توپیرامات از داروهای صرع:
قرص توپیرامات (Topiramate) یکی از انواع داروهای ضد صرع است که گاهی در صورت تشخیص توسط بهترین متخصص صرع برای کنترل تشنج و میگرن تجویز می گردد. تشنج یک حمله عصبی ناشی از اختلال در فعالیت الکتریکی مغز می باشد.
توپیرامات با کاهش جریان الکتریکی غیر طبیعی سلول های مغزی به کنترل این حملات کمک می نماید. این دارو پس از مصرف خوراکی به راحتی جذب می شود.توپیرامات به صورت قرص های ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرمی موجود می باشد.
موارد مصرف:
درمان تشنج و صرع.در تشنجات پارشیال ، تشنجات تونیک، کلونیک ژنرالیزهٔ اولیه در بزرگسالان و کودکان با سن بالاتر از ۲ سال، انواع سندرم های صرعی، پیشگیری از حملات میگرن و درمان اختلالات دو قطبی، افسردگی، اسکیزوفرنی،PTSD و اختلالات مربوط به خورانش eating disorder مصرف می شود.
| اینستاگرام گروه صرع آسا سلامت کلینیک مغز و اعصاب اصفهان |
عوارض جانبی توپیرامات:
تهوع و استفراغ، یبوست، اسهال، پارستزی، اختلالات شناختی، سردرد، سرگیجه، آتاکسی، خواب آلودگی، ضعف، تاری دید، دوبینی، نیستاگموس، کاهش اشتها، کاهش وزن، سنگ های کلیه، استئومالاسی.
از عوارض نادر دارو می توان به اسیدوز متابولیک، هیپرترمی، گلوکوم حاد، الیگوهیدروز و تضعیف مغز استخوان اشاره کرد.
بیماری صرع
بیماری صرع عارضه ای است که به دلیل اختلال در عملکرد نورون های مغزی رخ می دهد. این اختلال سبب حملات تشنج و یا حتی بیهوشی می شود. این بیماری انواع مختلفی دارد که در هر کدام قسمت خاصی از مغز دچار اختلال می شود. رایج ترین آنها صرع لوب گیجگاهی مغز است که در حدود ۸۰ درصد بیماران صرع را در بر می گیرد. این لوب از مغز وظیفه پردازش اطلاعات شنیداری و دیداری، درک بان و ثبت حافظه جدید را بر عهده دارد. در این نوع صرع، تشنج در لوب گیجگاهی نشات می گیرد و از آنجایی که موسیقی نیز در همین ناحیه از مغز پردازش می شود محققین تصمیم گرفتند تا مطالعه ای را برای شناخت تاثیر موسیقی بر مغز بیماران صرعی انجام دهند.