بررسی علائم وزوز گوش ضربان دار

شاید شما نیز جزء افرادی هستید که گاها و در موقعیت‌های خاص یا استرس زا دچار حالت آزار دهنده‌ای به نام وزوز گوش که -گاهی به شکل وزوز گوش ضربان دار – می‌شوید. وزوز گوش حالتی است که فرد صداهایی را می‌شنود که از داخل بدن هستند نه خارج آن؛ یعنی به‌ غیر از خود فرد اطرافیانش آن صدا را نمی‌شنوند.

به طور مشخص وزوز گوش یک صدای زنگ مانند، ساییده شدن یا خش خش است که حتی می‌تواند سایکولوژیک باشد، یعنی صدایی باشد که به مسائل روانی فرد مرتبط است. البته برخی از افراد یک حالت خاص و نادر این بیماری را تجربه می‌کنند که وزوز گوش ضربانی یا ضربان دار نام دارد و یک صدای ممتد، منظم و منطبق بر نبض خودشان است.

اگر فردی در یک یا هر دو گوش خود صدای تپش یا وزوز ممتد و منظم داشته باشد، به این حالت خاص و نادر وزوز ضربانی گفته می‌شود. در این حالت مانند وزوز گوش معمولی، فرد یک صدای ثابت، ولی ممتد و منظمِ تپش مانند را می‌شنود که دیگران آن را نمی‌شنوند.

البته احتمال دارد که حین معاینه با گوشی پزشکی پزشک بتواند کمی این صدای ضربانی را حس کند. علاوه بر وزوز ضربانی به آن وزوز موزون، عروقی، یا همزمان با نبض نیز گفته می‌شود.

علائم وزوز گوش ضربان دار

در واقع علامت اصلی وزوز گوش ضربان دار شنیدن صدایی ضربانی و منظم و ممتد در گوش است که به نظر می رسد با ضربان قلب یا نبض فرد مطابقت دارد، حتی ممکن است فرد بتواند نبض خود را لمس کند و این صدا را با نبضش تطبیق بدهد.

این صدا برای بسیاری از افراد می‌تواند بلند، حواس پرت کننده، و حتی گاهی غیرقابل تحمل باشد. همچنین اگر این وزوز گوش ناشی از افزایش فشار مایع داخل مغزی است، ممکن است علائم حسی- عصبی مختلفی در فرد بروز یابد که شامل موارد زیر هستند:

  • سردرد
  • سرگیجه
  • مشکلات بینایی
  • از دست دادن شنوایی

بررسی علائم وزوز گوش ضربان دار | متخصص مغز و اعصاب اصفهان

روش تشخیص وزوز گوش ضربان دار

برای تشخیص، پزشک با گرفتن شرح حال دقیق وزوز گوش شروع کرده. و در مورد سایر بیماری‌هایی که ممکن است. با این حالت مرتبط باشد از فرد سوال می‌کند. سپس فرد را معاینه کرده و به بررسی فشار خون، عروق گردنی و سلامت ظاهری گوش وی می پردازد.

پزشک از گوشی پزشکی برای گوش دادن به گردن و جمجمه فرد استفاده می‌کند و در صورتی که بتواند از طریق گوشی پزشکی صدای تپنده‌ای بشنود، به آن وزوز گوش ضربانی عینی گفته می‌شود. اما وزوز گوش ضربان داری که توسط پزشک قابل شنیدن نیست، وزوز گوش موضعی نامیده می‌شود.

در کل برای تمام افرادی که با وزوز گوش به مطب نورولوژیست ‌ها مراجعه می‌کنند. پزشک درخواست یک سری آزمایشات شنوایی و تصویر برداری می‌کند. و در این مورد فرقی بین نوع ضربانی و نوع عادی وزوز گوش وجود ندارد.

شایان ذکر است که تصویر برداری از بافت خود گوش و عروق و بافت اطراف آن در سال‌های اخیر به لطف MRI پیشرفت زیادی کرده و در نتیجه کمک زیادی به تشخیص این بیماری می‌کند.

مهم‌ترین روش‌های عکس برداری در وزوز گوش

  • ام آر آی
  • سونوگرافی
  • سی تی اسکن
  • آنژیوگرافی

نوبت دهی اینترنتی آسا سلامت کلینیک مغز و اعصاب اصفهان


مطالعه بیشتر :

بررسی انواع سردردها

بررسی علل سندروم گیلن باره

ابتلا به کرونا و احتمال افزایش سکته مغزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست