بررسی انواع سکته مغزی
حدود ۸۵ درصد سکته هاى مغزی از نوع سکته هاى مغزی ایسکمیک هستند. سکته مغزى ایسکمیک زمانی اتفاق می افتد که شریان های مغز شما تنگ یا مسدود شده و باعث کاهش شدید جریان خون (ایسکمی) شوند، بایستی به این موضوع توجه کنید که اگر بیمار قبل از رسیدن به مرحله انسداد عروق تشخیص داده شود و با کمک روشهای کنونی از جمله استنت گذاری در مغز شریان باز شود این بیمار سکته را تجربه نخواهد کرد، هم اکنون با کمک دستگاههایی مانند سونوگرافی داپلر مغزی یک پزشک به راحتی می تواند وضعیت شریان های مغز را بررسی کرده و در صورتی که انسدادی وجود دارد با استفاده از شیوه هایی از قبیل دارو درمانی، استنت مقزی با هدایت دستگاه آنژیوگرافی مغز و یا روشهای دیگر به درمان آن بپردازد.
شایعترین سکته های مغزی ایسکمیک:
سکته مغزی ترومبوتیک
سکته مغزی ترومبوتیک زمانی اتفاق می افتد که یک لخته خون (ترومبوز) در یکی از شریان هایی که خون را به مغز می رساند، تشکیل شود، افرادی که دچار چربی خون بالا هستند، افراد سیگاری، کسانیکه رژیم غذایی نامناسب دارند و نیز کسانی که دچار کهولت سن شده اند از جمله افرادی هستند که بیشتر در معرض لخته شدن خون و سکته مغزی قرار دارند، رسوب چربی ها و برخی دیگر فاکتورهای موجود در رگ باعث ایجاد تنگی و گرفتگی شریان شود و اگر این گرفتگی از حد بگذرد بیمار دچار ترمبوز خواهد شد.
سکته مغزی آمبولیک
سکته مغزی آمبولیک زمانی اتفاق می افتد که لخته خون یا سایر ضایعات دور از مغز شما شکل گرفته و از طریق جریان خون به شریان هاى مغزى رسیده و باعث تنگى آن ها می شوند، در مواردی مانند بیماری واریس که درون رگها لخته ایجاد می شود، فشار خون می تواند با کندن لخته و آوردن آن به شریانهای مغزی باعث سکته شود، در چنین شرایطی بیمار اگر فورا به مراکز درمانی منتقل شود احتمال بالایی برای درمان شریان مسدود شده داشته و پزشک می تواند با کمک روشهایی مانند تزریق tpa از ایجاد عوار ماندگار و دائمی جلوگیری کند.
سکته مغزی ایسکمیک گذرا یا خفیف
سکته ى مغزى خفیف یک دوره ى کوتاه از علائمى شبیه به علائم سکته مغزى را دارد. کاهش موقت جریان خون به بخشی از مغز شما سبب ایجاد سکته خفیف شده که اغلب کمتر از پنج دقیقه طول می کشد. همانند سکته مغزی ایسکمی، سکته خفیف نیز زمانی اتفاق می افتد که لخته یا مواد دیگر، ورود جریان خون را به بخشی از مغز شما مسدود کنند، تحقیقات نشان داده است بسیاری از افرادی که سکته خفیف مغزی را تجربه می کنند به زودی و در زمانی نزدیک سکته گسترده را تجربه می کنند بنابراین بسیار مهم است که بیمار ایسکمیک مغزی حتی اگر علائم کوتاهی را تجربه نموده باشد به پزشک ارجاع نموده و از شرایط شریانهای مغزی وی مطمئن شد.